Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép írások
  2015-12-31 12:35:43, csütörtök
 
  Lelki társ - Egy életen át

A lelki társak olyan okok miatt bukkannak fel az életünkben, amelyek gyakran a lélek földi létének céljával és spirituális előrelépésünkkel kapcsolatosak. Teljesebbé teszik az életünket azzal, hogy intuíciókat és feltétlen szeretetet közvetítenek, és mellettünk állnak a nehéz időkben. Gyakran váratlanul jelennek meg, összhangban a saját történéseinkkel, mintha valamilyen spirituális vonzástörvény vezérelné a dolgot.

Amikor az ok, amely hozzánk vonzotta őket, megszűnik, szabadon dönthetnek, hogy velünk maradnak vagy továbbmennek. Ha csak egyikük is veled marad egész életedben, mint mély lelki társ, az áldás, amelyért hálásnak kell lenned.

Sokan azt gondolják, hogy mindenkinek csak egyetlen igazi lelki társa lehet, és állandóan azt kell figyelnünk, hogy az illető boldog legyen. A valóságban azonban sokan lehetnek olyanok, akikkel egy életen át kapcsolatban maradunk.

A szakadatlan kutatás a minket kiegészítő egyetlen tökéletes ember után az ,,én" egyik legvonzóbb tévedése. A lelked nem áll feltétlen összeköttetésben egyetlen más emberével sem.

Valójában sok ember van a földön, akik azért vannak itt, hogy vezessék a lelkedet az utazása során, és segítsenek abban, hogy életedet egy kozmikusabb nézőpontból láthasd.

A lelki társ felismerése nem bonyolult.

Gyakran különleges pillantásukat vesszük észre, és egy belső tudást tapasztalunk a köztünk lévő lelki kapcsolatról. Amikor ilyen emberrel találkozunk, úgy érezhetjük, mintha elektromos áram futna végig a testünkön, jelenlétében nyugalmat érzünk, és egy mély húrt pendít meg a szívünkben. Érezhetjük azt is, hogy már régóta ismerjük az illetőt, anélkül, hogy korábban valaha is találkoztunk volna.

Ezt az ismeretségérzést és a lelki társsal való együtt-rezgést így fogalmazta meg Mauláná Dzsalál ad-Dín Rúmí szúfi költő:

,,Abban a percben, amikor életem első szerelmi történetét meghallottam, elkezdtelek keresni téged, nem tudván, milyen vakon cselekszem. A szerelmesek nem találkoznak végül valahol. Mindvégig egymásban élnek."

A lelki társakkal kapcsolatban az időnek és a távolságnak nincs jelentősége. Ha lelki társunkat csak évente egyszer látjuk, az újabb találkozáskor akkor is úgy érezzük, mintha sosem váltunk volna el. Ez a megtapasztalás a jelenben van, és nem a jövőre irányuló várakozásban. Ezen felül a lelki társak között létezik egy tiszta energiakötelék, amit nem kell egy kapcsolat fizikai paramétereivel kifejezni. Az ilyen emberekkel kapcsolatban úgy érezzük, hogy közösen kapcsolódunk az isteni forráshoz.

Ahogy Jogananda írja: ,,Az igaz barátság olyan tökéletesen egyesít két lelket, hogy azok tükrözik a nagy egész egységét és annak isteni természetét."
Az, akivel mély lelki közösségben élünk, olyan lelki társ, akivel nem csak lelki síkon alakítunk ki és tartunk fenn meghitt kapcsolatot, hanem minden szinten - legyen az fizikai, mentális, érzelmi vagy spirituális. Míg a lelki társ olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt, amelyben megvan a szikrázás lehetősége, a velünk mély lelki közösségben élő társ olyan, mint az a gyémánt, amelyet úgy metszettek és csiszoltak, hogy kihozzák belőle a ragyogást, majd az önkifejezés, a feltétlen szeretet, a meghittség és az abszolút bizalom négyágú foglalatába helyezték. Lelki társakból is válhatnak mély lelki közösségben élő társak, akik megosztják az életüket, de ahhoz, hogy lelki társként szívvel-lélekkel megélt párkapcsolatban éljenek, mindkét félnek el kell engednie a negatív viselkedésmintáit, feltétlen szeretetet kell érezniük egymás iránt, megkérdőjelezhetetlenül bízniuk kell egymásban, és amennyire csak lehetséges, egymás felé kell fordulniuk.

A szívvel-lélekkel megélt kapcsolat sikere azon múlik, hogy képesek vagyunk-e tökéletesen szeretni, elfogadni, fenntartás nélkül kifejezni magunkat, és tudunk-e bízni a forrásunkban. Amint felismerjük magunkban ezeket a képességeket, kinyilváníthatjuk azt a szándékunkat, hogy egy mély lelki kapcsolatot hívunk az életünkbe.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: előrelépésünkkel, ismeretségérzést, összeköttetésben, történéseinkkel, párkapcsolatban, paramétereivel, megtapasztalás, energiakötelék, találkozáskor, pillantásukat, vonzástörvény, kapcsolatosak, tapasztalunk, várakozásban, kapcsolatról, közvetítenek, képességeket, meghallottam, jelenlétében, kapcsolatban, találkoztunk, forrásunkban, szándékunkat, csiszolatlan, továbbmennek, kapcsolódunk, mindenkinek, kapcsolatot, szakadatlan, nézőpontból, kozmikusabb, felismerése, találkozunk, távolságnak, közösségben, spirituális, lelki társak, lélek földi, életünket azzal, nehéz időkben, saját történéseinkkel, illető boldog, valóságban azonban, szakadatlan kutatás, minket kiegészítő, utazása során, kozmikusabb nézőpontból, lelki társ, belső tudást, köztünk lévő, mély húrt, lelki társsal, Mauláná Dzsalál, Ahogy Jogananda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Muratáj  Pillangó  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztinától  Semmit ne higgy el  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Maradék idő  A könnyek összegyűjtése  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A Föld napja  Messziről jött ember  Alvó cica  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Ez a jó az alvásban.  Naplemente  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Különös!  Mosolyogtál már ma?  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  György napra  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Egyszerűen  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A keserű igazság  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa  Két tekintet van  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  A könnyek összegyűjtése  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Ha így haladunk... 
Bejegyzés Címkék
lelki társak, lélek földi, életünket azzal, nehéz időkben, saját történéseinkkel, illető boldog, valóságban azonban, szakadatlan kutatás, minket kiegészítő, utazása során, kozmikusabb nézőpontból, lelki társ, belső tudást, köztünk lévő, mély húrt, lelki társsal, lelki társakkal, távolságnak nincs, újabb találkozáskor, jövőre irányuló, tiszta energiakötelék, kapcsolat fizikai, ilyen emberekkel, isteni forráshoz, igaz barátság, nagy egész, csiszolatlan gyémánt, szikrázás lehetősége, velünk mély, feltétlen szeretet, abszolút bizalom, negatív viselkedésmintáit, szívvel-lélekkel megélt, mély lelki, előrelépésünkkel, ismeretségérzést, összeköttetésben, történéseinkkel, párkapcsolatban, paramétereivel, megtapasztalás, energiakötelék, találkozáskor, pillantásukat, vonzástörvény, kapcsolatosak, tapasztalunk, várakozásban, kapcsolatról, közvetítenek, képességeket, meghallottam, jelenlétében, kapcsolatban, találkoztunk, forrásunkban, szándékunkat, csiszolatlan, továbbmennek, kapcsolódunk, mindenkinek, kapcsolatot, szakadatlan, nézőpontból, kozmikusabb, felismerése, találkozunk, távolságnak, közösségben, spirituális, foglalatába, önkifejezés, természetét, tökéletesen, találkoznak, jelentősége, felismerjük, elkezdtelek, szerelmesek, intuíciókat, összhangban, különleges, váratlanul, metszettek, életünkben, érezhetjük, szívünkben, fenntartás, valóságban, csiszoltak, lehetősége, fordulniuk, legvonzóbb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2367
  • e Hét: 12476
  • e Hónap: 21659
  • e Év: 74367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.